20-06-2016
Larsson och Morin vann Porsche Carrera Cup i Anderstorp

Fredrik Larsson och Philip Morin stod överst på prispallen i Anderstorp efter två mycket händelserika race i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Med en seger och en andraplats utökade Larsson sin ledning i mästerskapet där han fortfarande har Morin närmast efter sig.
Om tredjeplatsen är det stenhårt. Endast sju poäng skiljer Henric Skoog från Lukas Sundahl som är sexa i tabellen.

Fredrik larsson - No Limits

Fredrik Larsson, team bennys, fortsätter att leverera i Porsche Carrera Cup. I Anderstorp tog hallänningen 40 poäng och förstärkte sin ledning i mästerskapet.
Det första heatet vann han övertygande från pole position före Robin Hansson och Oscar Palm. I det andra fick han se sig slagen av Morin efter en dramatisk avslutning.
– Jag är nöjd med min helg. Det blev två bra heat med en rolig och spännande avslutning på det andra, konstaterade Larsson, som faktiskt hade guldläge även ut på det sista varvet i det andra racet.
Då släppte nämligen säkerhetsbilen fältet efter en bärgning och Larsson låg precis bakom Morin.
– Jag hade Robin Hansson precis bakom mig så jag fokuserade faktiskt lite mer på honom än framåt. Sedan stängde Morin på det sista varvet, men det hade jag också gjort. Jag var rätt nöjd med en andraplats, medgav Larsson.

Morin, som tävlar för Cirkus Karlsson Racing, var självklart glad över segern, hans andra för året.
– För mina chanser i mästerskapet var det viktigt för mig att komma tillbaka starkt i det andra heatet. Min egen insats i det första racet är jag inte lika nöjd med, sa Morin efter målgång och prisutdelning.
I det inledande racet var Morin på väg mot en andraplats när han plötsligt åkte av i gamla startkurvan på den klassiska Formel 1-banan.
– Eget misstag. Jag ville för mycket helt enkelt, men jag kommer inte att göra om det, säger han.Bakom Larsson och Morin, som också var snabbast i lördagens kval, var Robin Hansson lite av helgens man med två pallplatser. Hansson, Fragus BR Motorsport, var tvåa i det första heatet och trea i det andra.
I det första tjänade han en placering på Morins avåkning. Från tredje position i det andra gjorde han sig på nytt beredd att slå till.
– Jag släppte av lite. Eftersom Larsson och Morin, precis som jag, är lite hetlevrade så tänkte jag att jag backar av lite och avvaktar och ser vad som händer, säger han.
Hanssons teamkompis i Fragus BR Motorsport, Oscar Palm, stod också pall i Anderstorp. Han blev trea i det första heatet sedan han tvingats släppa Hansson förbi sig i inledningen på racet.
– Jag hade bra fart under hela loppet, men jag gjorde några misstag – vid fel tillfälle dessutom, konstaterade Palm, som verkligen fick pressa sig själv för att säkra tredjeplatsen.
Bakom hotade nämligen Lars-Bertil Rantzow, Mtech Competition, som bara var 29 tusendelar efter Palm över mållinjen.

Henric Skoog, PFI Racing, kvalade bra och hade bra startposition i båda racen. I det första heatet förvaltade han emellertid inte det finns utgångsläget. Redan efter ett varv var han nere på sista plats.
– Först missade jag starten och sedan låste upp bromsarna efter långa flygrakan, hamnade ute i gruset och blev passerad, sa Skoog, som ändå visade klassen genom att köra upp sig till åttonde plats.
I det andra heatet revanscherade han sig med fjärde plats och slog därmed vakt om tredje plats i mästerskapstabellen där det för övrigt är mycket tätt bakom toppduon Larsson och Morin.
En poäng bakom sig har Skoog Larssons teamkompis Jocke Mangs, som i Anderstorp fick nöja sig med femte och åttonde plats. Hansson är femma, en poäng efter Magns, och på sjätte plats med 64 poäng – mot Skoogs 71 – parkerar Lukas Sundahl som noterades för sjätte och femte plats i Småland.

I Porsche GT3 Cup Challenge, som avgjordes samtidigt som Porsche Carrera Cup, vann Robin Sundqvist det inledande heatet medan mästerskapsledande norrmannen Thomas Solberg segrade i det andra. Peter Eriksson var stark tvåa i båda.

Nästa deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs i Falkenberg 9-10 juli.17-06-2016
Hansson och Larsson vann i Porsche Carrera Cup på Mantorp Park

Robin Hansson var först över mållinjen i båda Porsche Carrera Cup-racen på Mantorp Park. Men han fick bara med sig segern från det första hem till Kullavik. Långt efter målgång i det andra heatet tilldömdes han nämligen 15 sekunders tidstillägg och slutade fyra.
Segern gick till andraplacerade Fredrik Larsson, som också toppar mästerskapstabellen efter två deltävlingar.

Fredrik larsson - No Limits

Det var i fight om segern i det andra heatet som Robin Hansson och ledande Philip Morin var ihop. Morin snurrade av banan medan Hansson kunde ta målflagg som etta. Tvåa över mållinjen var Fredrik Larsson och trea Jocke Mangs.
Efter mörkrets inbrott ändrades emellertid resultatlistan. Hansson dömdes som vållande och fick 15 sekunders tidstillägg, vilket gjorde att han hamnade bakom Morin i prislistan. Larsson utropades till segrare, Mangs blev tvåa och Morin trea.
Robin Hansson höll inte med domarna i deras bedömning, men var ändå ganska nöjd med sitt facit i kvällsracet. Segern i det första heatet var hans första i mästerskapet och var en skön revansch för misslyckandet i premiären där han blev helt utan poäng.
– En härlig seger för mig och teamet, log Hansson efter sitt första besök överst på prispallen i Porsche Carrera Cup.

Utöver Hanssons fina insats noterades Jönköpingssonen Oscar Palm, som också kör för Fragus BR Motorsport, för en tredjeplats i det första heatet. I det andra fick han, trots ledning på de inledande varven, nöja sig med en femteplats sedan han fått problem med fästet i blötan.

Fredrik Larsson stod i pole position i båda heaten, men någon ny önskerepris från Skövde, där han var etta och tvåa, blev det inte för honom. I det första heatet bromsade han på sig i ledning redan på det första varvet och slutade sexa. Och i det andra racet fick han ge sig när han utmanades av Robin Hansson och Philip Morin.
Ändå blev det seger för team bennys-föraren – när domarna sagt sitt.
Larsson tackade och tog emot och toppar tabellen inför nästa deltävling som avgörs i Anderstorp.
För Morin, succémannen från Skövde, gick det alltså lite tyngre. Den unge norrlänningen, som kör för Cirkus Karlsson Racing, gjorde som Larsson och bromsade på sig i inledningen på det första heatet och som femma mot slutet tvingades han sakta in för en förare som snurrade och han tappade till nionde plats.

Fredrik Larsson var, mästerskapsledningen till trots, inte den av team bennys förare som lyckades bäst på Mantorp Park. Jocke Mangs tog nämligen dubbla andraplatser.
– Bra utdelning och viktiga poäng, konstaterade en nöjd Mangs, som bara fick med sig 14 pinnar hem från premiären i Skövde.

I två händelserika race – speciellt det sista som avgjordes i regn – noterades Pontus Fredricsson, Ricknaes Motorsport, för ett bra facit med en femte och en sjätteplats.
Lukas Sundahl från Växjö var hyfsat nöjd med fjärdeplatsen i det första heatet och Magnus Öhman visade stabil form genom att bli åtta och sjua.17-06-2016
Larsson i topp även i Chopard Fastest Lap Award

Fredrik Larsson toppar inte bara mästerskapstabellen i Porsche Carrera Cup Scandinavia efter två deltävlingar. Med ytterligare ett snabbaste varv till det han noterades för i premiären i Skövde leder han också Chopard Fastest Lap Award.

Fredrik larsson - No Limits

I Chopard Fastest Lap Award tillfaller en prestigefull klocka ur kollektionen ”Classic Racing” vinnaren efter säsongens slut.
Fredrik Larsson, som tävlar för team bennys, var snabbast i det andra heatet i Östergötland.
I det första klockades Robin Hansson, Fragus BR Motorsport, för snabbaste varv med minsta möjliga marginal. Han var en tusendel (!) snabbare än Philip Morin, som satte snabbaste varv i ett av heaten i premiären i Skövde.
Hansson och Morin skuggar därmed Larsson i tabellen.

Ställningen i Chopard Fastest Lap Award efter 2 av 7 deltävlingar

2 st snabbaste varv:
Fredrik Larsson, bennys

1 st snabbaste varv:
Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing
Robin Hansson, Fragus BR Motorsport17-06-2016
Segertrion utmanas – fler vill vinna i Porsche Carrera Cup

Förra säsongen vann Johan Kristoffersson alla race i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I år har vi redan sett tre olika vinnare. Blir det en fjärde på Anderstorp Raceway i helgen? Segersugna kandidater saknas inte.

Fredrik larsson - No Limits

Fredrik Larsson, Philip Morin och Robin Hansson. Där ni trion som stått överst på prispallen i de två inledande deltävlingarna i Porsche Carrera Cup. Larsson har till och med två segrar och toppar mästerskapet inför helgens övningar på den gamla Formel 1-banan i Småland.
Topptrion från team bennys, Cirkus Karlsson Racing respektive Fragus BR Motorsport får bära favoritskapet även på Anderstorp Raceway. Men de kommer att utmanas. Det finns många förare med segerpotential i det stora startfältet.
Hetast hittills, av de som ännu inte vunnit, känns Jocke Mangs, teamkompis med Fredrik Larsson i team bennys. Mangs, var tvåa i båda racen på Mantorp Park senast och är trea i tabellen bakom Larsson och Morin.
– Det klart att jag vill vinna race. Jag försökte och var nära några gånger i fjol, säger Mangs och tillägger:
– Men om jag får välja står jag hellre överst på prispallen när säsongen ska summeras.
För Jocke Mangs hägrar uppenbarligen en ny cuptitel. Han har redan två – 2008 och 2009.

En annan, tidigare Carrera Cup-mästare med hög kapacitet är Oscar Palm. Efter att ha fått premiären förstörd kom han tillbaka starkt på Mantorp Park. Palm, som är teamkompis med Robin Hansson, kvalade som tvåa och blev trea och femma i de båda racen. Till Anderstorp åker han med bra självförtroende av ytterligare ett skäl. Han var snabbast av alla på den officiella testen i Anderstorp i april månad.
– Testet var bra. Vi skruvade inte så mycket på bilen utan fokuserade mest på min körning och i slutet på dagen hittade vi en bra känsla. Att jag hade bästa tid då påverkar självförtroendet nu när vi återvänder till Anderstorp, säger Palm.

Nykomlingen Henric Skoog från Torshälla-teamet PFI Racing är en annan segerkandidat. Visserligen var han inte riktigt med i topp på Mantorp Park, men känslan från den succéfyllda premiären i Skövde har han kvar. Då slog ”Henke” till med dubbla tredjeplatser. Trea blev också hans facit när teamen testade på Anderstorp Raceway. I tabellen parkerar Henric Skoog på fjärde plats, bara en enda poäng bakom Mangs.

Mästerskapsfemma i efter de två inledande deltävlingarna är Lukas Sundahl, smålänning precis som Oscar Palm. Växjöbaserade familjeteamet Sundahl Racing inledde säsongen med testseger i Karlskoga i mitten på april och har visat stabil form även efter det. Två fjärdeplatser är Sundahls bästa resultat hittills, men det är inget han är nöjd med. Sundahl vill upp på pallen, precis som under fjolårsfinalen på Ring Knutstorp där han var tvåa och trea.02-05-2016
Porsche carrera cup 2016

Jag valde Porsche Carrera Cup i år framför STCC eftersom jag kände att det var där det bästa motståndet skulle vara, med minst 18-20 bilar till start.
Eftersom jag tidigare 2009-10 har åkt just Porsche Carrera Cup så vet jag att det är en underbar bil att tävla med, nu 2016 är det med den senaste 991.an som jag nu har fått testa på i två dagar.
Mina tidigare erfarenheter från 997.an skiljer sig ganska mycket till 991.an, största skillnaden är att den förmedlar stabilitet tills det släpper och då släpper det brutalt (alltså svårare att hantera på gränserna) och detta gör det ju ännu mer kul att försöka bemästra på bästa sätt. Teamet som jag kommer att köra för heter bennys och ägs av självaste Benny själv (en sann motorsport entusiasm) Rolf Andersson från Mölndal driver teamet (som är nära vän med Benny) som har säte i Stenungsund och har ambitioner att vinna och bli ett riktigt bra racerteam.
Det är andra året som team bennys tävlar med eget team, Jocke Mangs körde för dom förra året och även i år. Jocke var ju min Rival 2009 som vann Porsche Cupen då och jag slutade 3.a men vi hade många bra bataljer.
Det ska bli riktigt kul att försöka bemästra denna nya Porschen och sammarbeta ned Jocke och team bennys i år.

Fredrik larsson - No Limits

MOTSÅNDET
Carrera Cup har blivit instegsklassen för formelbilsförare som varit ute i europa och nu försöker att hitta en plattform i Sverige, detta gör Porsche Carrera Cup väldigt Konkurrenskraftigt och det kommer säkert att bli många hårda bataljer i år.
Jag tror att vi kommer att bli 8-10 förare som har möjligheten att ta pallplatser i år, jag hoppas att min rutin och snabbhet räcker för att ta både pallplatser och segrar i år men det kommer att bli tufft.

Det är premiär nu till helgen i Skövde (flygplatsbana) kanske inte den roligaste banan men den bjuder upp till bra race.25-09-2015
WestCoast Racing jagar bra säsongsavslutning på Knutstorp

Idag inleds årets sista STCC-helg med helgens STCC-final på Ring Knutstorp utanför Helsingborg. WestCoast Racing är på plats för att få till en bra avslutning på årets säsong. Med Fredrik Larsson har man återigen varit med i kampen om titeln och med 75 poäng kvar att köra om är Fredrik på tredjeplats 56 poäng bakom förstaplatsen och 33 poäng från andraplatsen.
– Självklart är avstånden lite stora men ett realistiskt mål är att försöka ta silvret och det viktiga är att göra en väldigt bra säsongsavslutning, säger Fredrik. Kvalet blir superviktigt och målet är att börja med att ta pole position och försöka sätta lite press. Racen blir lite vad de blir men hela teamet kommer att göra sitt bästa och så ser vi vilken valör det blir på medaljen efter det.

Erik Jonsson hoppas också på en bra avslutning för egen del efter en besvärlig säsong. Han ligger elva totalt i tabellen och har 12 poäng upp till tiondeplatsen i mästerskapet.
– Jag hoppas verkligen på en bra avslutning, säger Erik. Det har varit en tuff säsong, materialet har inte riktigt varit med mig och det har varit mycket stolpe ut med motorproblem och nu senast växellådan men det har inte varit något som gått att förutse. Jag vill visa vad jag kan och tror Knutstorp kan ge mig den möjligheten. Målet är att gå vidare till Q2 och en topp 6-placering i race vore en bra avslutning.

Som vanligt inleds det hela med träning och kval på fredagen följt av de två racen på lördag.

Fredrik larsson - No Limits

Tidsschema – STCC-finalen Ring Knutstorp

Fredag 25/9:
10:20 – Test 1
13:10 – Test 2
16:00 – Q1
16:20 – Q2

Lördag 26/9
12:30 – Race 1
15:20 – Race 2

STCC på TV

Online och live på www.svtplay.se
Sammandrag SVT2 27/9 18:00

Straffvikter i STCC-finalen

Thed Björk + 30 kg
Fredrik Larsson + 30 kg
Daniel Haglöf + 20 kg
Fredrik Ekblom + 20 kg
Richard Göransson + 10 kg14-09-2015
Fredrik Larsson segrare i race 2 på Solvalla

Stora förändringar på bilen inför det sista STCC-racet på Solvalla gav stor utdelning för Fredrik Larsson som från tredjeplats på gridden kunde storma upp i ledningen och ta en ohotad seger. Hans tredje seger för säsongen kom efter en tuff helg på Solvalla där teamet kämpat med greppet och inställningarna.
– Jag gav Kevin (Fredriks ingenjör) helt fria händer och vi chansade en hel del men det gav utdelning, konstaterade Fredrik efteråt.

Efter att ha slutat fyra i det första heatet siktade Fredrik på seger i det andra och bilen var den här gången snabb från start. Fredrik tog över ledningen på det första varvet och kontrollerade därefter racet från start till mål. I mästerskapet kunde han rädda lite från tappet tidigare i helgen och är nu 56 poäng efter ledande Thed Björk inför finalen.
– Det var skönt att kunna knyta ihop det hela med en seger efter en ganska dålig helg. Det blev ändå ganska skapligt poängmässigt men vi är långt från ledningen. Det blir att bara gasa fullt på Knutstorp så får vi se vad som händer.

Erik Jonsson slutade åtta i det första racet men kom inte iväg från gridden i det andra och kom därmed inte till start.

I mästerskapet är Fredrik Larsson fortsatt trea, nu 56 poäng från ledningen inför finalen på Ring Knutstorp på två veckor med 75 poäng kvar att köra om.

Fredrik larsson - No Limits

Resultat – STCC, race 1 Solvalla:

1. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, 46.106
2. Richard Göransson, Team Tidö, +2.241
3. Thed Björk, Cyan Racing, +12.191
4. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +13.097
5. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +30.816
6. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +32.161
7. Fredrik Ekblom, Cyan Racing, +32.847
8. Erik Jonsson, Sportpromotion , +33.355
9. Kevin Aabol, Team Kia, +45.587
10. Rasmus Mårthen, Team Kia, +1 Lap
11. Carl Philip Bernadotte, Cyan Racing, +1 Lap
12. Roger Samuelsson, Team Tidö, +3 Laps
DNF. Emelie Liljeström, Team Kia, DNF

Resultat – STCC, race 2 Solvalla:

1. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, 46.372
2. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +11.885
3. Richard Göransson, Team Tidö, +14.155
4. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +14.674
5. Fredrik Ekblom, Cyan Racing, +44.951
6. Thed Björk, Cyan Racing, +45.596
7. Kevin Aabol, Team Kia, +1 Lap
8. Rasmus Mårthen, Team Kia, +1 Lap
9. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +1 Lap
10. Roger Samuelsson, Team Tidö, +1 Lap
11. Carl Philip Bernadotte, Cyan Racing, +2 Laps
12. Emelie Liljeström, Team Kia, +2 Laps
DNS. Erik Jonsson, Sportpromotion , DNS11-09-2015
WestCoast Racing intar Solvalla med laddad Larsson

STCC-säsongens näst sista tävlingshelg står för dörren den här helgen när STCC-teamen besöker huvudstaden och den tighta och underhållande banan på Solvalla.

Fredrik Larsson laddar för att ta tillfället i akt att täppa till luckan i mästerskapet inför finalen på Ring Knutstorp, och med ganska lite extravikt i bilen och med god from från tidigare race på Solvalla är förhoppningarna stora.
– Det här är vår chans att skaffa bra förutsättningar i mästerskapet inför finalen, säger Fredrik. Vi hade inte en bra helg i Karlskoga och nu måste vi göra allt vi kan för att ge oss chansen att slåss om guld på Knutstorp istället för silver eller brons. Vi har tillfället att göra en bra helg. Jag har mindre vikt i bilen än vad Volvoförarna har och om det är någonstans det ska ge en fördel så är det på den här banan. Jag var dessutom väldigt snabb på Solvalla i fjol och gillar banan så vi kommer att göra allt vad vi kan här!

STCC-helgen på Solvalla inleds idag fredag med test och kval på eftermiddagen och kvällen följt av de två racen på lördag eftermiddag.

Fredrik larsson - No Limits

Tidsschema – STCC, Solvalla:

Fredag 11/9:

13:50 – Test 1
16:40 – Test 2
19:30 – Q1
19:50 – Q2

Lördag 12/9:

14:45 – Race 1
17:50 – Race 210-09-2015
Tvekamp eller trekamp när slutfasen inleds

Björk, Ekblom och Larsson – tre förare som på helt olika vägar tagit sig genom STCC-säsongen och fram till deltävlingen på Solvalla. 150 poäng finns kvar att köra om, poäng som kan vara skillnaden mellan en succésäsong och ett rent fiasko.

Regerande mästaren Thed Björk har haft ledartröjan på sig sedan premiärtävlingen i Skövde. Volvo-föraren har varit stabil säsongen igenom och har aldrig varit sämre än fyra över mållinjen i något race. Den imponerande statistiken kombinerat med att Björk bara har en nollpoängare i bagaget gör att han ser oerhört stark ut inför avslutningen.

Fredrik Ekblom gjort en av sina starkaste STCC-säsonger i karriären, när han inte stått vid sidan av banan med en trasig bil förstås. Plumpar Ekbloms säsongsfacit är de brutna loppen i Skövde och i Falkenberg. Utan de nollorna hade situationen inom Volvo Polestar Racing troligtvis sett annorlunda ut inför avslutningen. Ekblom har nämligen en imponerade placeringssvit under säsongen då han aldrig varit sämre än trea när han tagit sig i mål.

Utgångsläget inför Solvalla är att Björk toppar tabellen tio poäng före Ekblom. Totalt återstår fyra tävlingsheat och två kval av säsongen – och kampen mellan närkingarna.

Men Polestar-förarna kan inte räkna med en enkel resa mot guldet. WestCoast Racing och Fredrik Larsson har nämligen långt ifrån gett upp och tänker göra allt för att sätta käppar i hjulet för Björk och Ekblom inför avslutningen av säsongen. Larssons hopp står till en perfekt helg på Solvalla. Lyckas han kommer han att sätta press på sina titelkonkurrenter. Larsson har 58 poäng upp till Thed Björk med Solvalla och Ring Knutstorp kvar i kalendern.Thed Björk Volvo Polestar Racing 270 poäng
Fredrik Ekblom Volvo Polestar Racing 260 poäng
Fredrik Larsson WestCoast Racing 212 poäng17-08-2015
Luften ur Larsson i Kanonloppet

Kanonloppet i Karlskoga blev dessvärre inte vad WestCoast Racing hade hoppats på, när Fredrik Larsson tappade mark i kampen om STCC-titeln under en helg kantad av punkteringar och problem.

Efter ett växellådsras i kvalet fick Fredrik nöja sig med sjunde respektive åttonde startruta i lördagens två heat på Gelleråsen. En stabil uppkörning innebar att han avancerade till en slutlig fjärdeplats i Race 1, men det dröjde inte länge innan olyckan var framme igen i heat två – där en sammanstötning med finländskan Emma Kimiläinen betydde ridå ner redan i första kurvan.

– Det här var helt enkelt inte vår helg, säger Fredrik. Farten har inte riktigt funnits där den här gången, och vi blev inte direkt hjälpta av problemen med växellådan i kvalet. Vi fick till det hyfsat i Race 1, men sedan blev jag påkörd av Kimiläinen i starten av det andra loppet. Jag fick punktering och det gick inte att fortsätta. Det är tungt, men det är bara att komma igen starkare nästa gång.

Fredrik lämnar Karlskoga 58 poäng bakom ledande Thed Björk i mästerskapssammandraget, men hyser ändå goda förhoppningar om att kunna närma sig igen i nästa deltävling på Solvalla den 11-12 september. Resultaten i helgens tävlingar innebär att Fredrik bara behöver släpa på tio kilos extravikt i Stockholm, medan Björk och Volvo-kollegan Fredrik Ekblom (som vann varsitt race på Gelleråsen) får vardera 50.

– Solvalla är en bana jag trivs bra på. Dessutom kommer vi ha ett viktmässigt övertag där, åtminstone gentemot Volvo, så jag ser fram emot den helgen. Den banan borde passa oss bra.

Fredrik larsson - No Limits
13-08-2015
Fredrik Larsson i mästerskapsfokus inför Karlskoga

Efter sommaruppehållet är det dags för STCC att ta upp andra halvan av årets säsong och Fredrik Larsson har mästerskapet i fokus. Han var ett i mångas ögon mycket hårt dömt straff från att göra en riktigt bra poänghelg i Falkenberg och ta över mästerskapsledningen. Istället är han trea men bara 20 poäng från ledningen. Fredrik är också en av förarna som till den här helgen får dras med extravikt i bilen efter en regeländring från STCC som innebär att topp tre i mästerskapet och de tre bästa poängplockarna i de senaste två racen får straffvikt. För Fredriks del innebär det 30 kg extra i bilen i Karlskoga, 10 kg för tredjeplatsen i mästerskapet och 20 kg för att vara näst bästa poängplockare i Falkenberg.
– Jag kan inte säga att jag är ett fan av de nya reglerna men det är bara att gilla läget, konstaterar Fredrik. I helgen är det ändå ganska utjämnat mellan oss tre som slåss i mästerskapet så det är bara att köra på som vanligt.

Efter en tuff premiärhelg i Skövde har Fredrik Larsson hittat farten ordentligt och tagit rejält med poäng. Han känner att det nu är lite medvind och att fighten om mästerskapet är i full gång.
– I Falkenberg visade vi att det kan svänga snabbt så det gäller att vara alert. Vi har definitivt farten för att slåss med Volvo vilket vi också gör nu. I Karlskoga är det hemmaplan för både Thed och Fredrik Ekblom men jag känner mig ganska lugn. Det viktigaste är att inte ha några nollade race och samla mycket poäng så vi kan hålla fighten levande fram tills finalen.

För Erik Jonsson har det varit en första säsongshalva fylld med stolpe ut men efter ett sommaruppehåll kommer han nu laddad för att göra en bra andra säsongshalva.
– Det ska bli skönt att komma igång igen, säger Erik. Jag måste rycka upp mig och vi som team måste få till mer fart i min bil. Det har varit lite stolpe ut under första halvan av säsongen men nu är målet att göra en klart bättre andra halva av säsongen. Jag tror vi kan göra en bra helg i Karlskoga och målet är att försöka gå vidare till Q2.

Fredrik larsson - No Limits

Tidsschema – STCC, Karlskoga

Fredag 14/8:
14,55-15,25 – Test 1
17,25 – 17,55 – Test 2

Lördag 15/8:
09,25 – Q1
09,45 – Q2
14,05 – Race 1
16,15 – Race 2

Straffvikter – Karlskoga:

Thed Björk – 30 kg (P1 i mästerskapet=30 kg)
Fredrik Larsson – 30 kg (10 kg för P3 i mästerskapet + 20 kg för näst bästa poängplockare i senaste två racen)
Richard Göransson – 30 kg (30 kg för bästa poängplockare i Falkenberg)
Fredrik Ekblom – 20 kg (P2 i mästerskapet = 20 kg)
Carl Philip Bernadotte – 10 kg (10 kg för tredje bästa poängplockare i mästerskapet)

Max vikt = 60 kg (30 kg för P1 i mästerskapet + 30 kg för bästa poängplockare i senaste två racen)

STCC i TV:

Live online i SVT Play
TV – SVT 2, sammandrag 16/8 kl 18:0010-08-2015
Karlskoga Motorstadion AB fyller 25 år och bjuder på entrén!

Fri entré, men vi rekommenderar att köpa läktarplats för bästa upplevelse!

Gelleråsen är en av svensk racings äldsta och traditionsrika tävlingsbanor. För 25 år sedan bildade vi Karlskoga Motorstadion AB och det vill vi fira med en riktig publikfest i samband med årets STCC-race den 14 och 15:e augusti.

Genom att boka era fria entrébiljetter innan ert besök, har ni garanterat era biljetter och vi kan vi ge er bättre service och information, allt med fokus på att göra ert besök så bra som möjligt. Dessutom går insläppet snabbare.

Vår rekommendation är att samtidigt köpa er läktarplats för att slippa eventuell kassakö och vara säker på att ni har läktarbiljetter.

Fredrik larsson - No Limits

Officiellt tidsschema Karlskoga fredagen den 14 och lördagen den 15 augusti 2015

Fredag
09:00 -09:20 Porsche Sports Cup Pay Test
09:25 09:45 Ginetta Pay test
09:50-10:10 Roadsport Pay test
10:20-10:40 RS/Clubman/Radical Pay test
10:45-11:05 Swedish GT Test 1
11:10-11:30 Porsche Sports Cup test
11:35-11:55 Modsport Pay Test
11:55-12:35 Lunch
12:35-13:05 Carrera Cup Test
13:15-13:35 SPVM Roadsport Test
13:45-14:15 Swedish GT Test 2
14:25-14:45 RS/Clubman/Radical test
14:55-15:25 STCC Test 1
15:35-15:50 Swedish GT Kval AM
15:55-16:15 Ginetta Test
16:25-16:45 Spvm Modsport Test
16:55-17:15 Carrera Cup Kval
17:25-17:55 STCC Test 2

Lördag
09:00-09:15 Legends Test
09:25-09:40 STCC Q 1
09:45-10:05 STCC Q 2
10:15-10:35 Porsche Sports Cup kval
10:45-11:05 Roadsport C Kval
11:15-11:35 Roadsport A + B Kval
11:45-12:05 RS/Clubman/Radical kval
12:15-12:30 Modsport Kval
12:40-12:55 Legends Kval
13:05-13:25 Carrera Cup Heat 1. 17 varv
13:25-14:05 Lunch - Gridshow
14:05-14:30 STCC Heat 1. 18 varv
14:40-15:00 Legends Heat 1
15:10-15:30 Carrera Cup Heat 2. 17 varv
15:40-16:00 Ginetta Kval
16:15-16:40 STCC Heat 2. 18 varv
16:45-17:05 Legends Heat 2
17:10-18:05 Swedish GT Heat 1. 50 min + 1 varv

Arrangören förbehåller sig rätten att ändra tidsschemat.

Välkomna!Fredrik larsson - No Limits

Karlskoga Motorstadion är namnet på det företag som driver motorbanan som allmänt kallas Gelleråsen. Den äldsta banan i Sverige, unik tack vare det faktum att du kan se hela banan från alla publik områden. Banan är också den enda banan som har en scoreboard så att publiken hela tiden kan följa resultatet.03-08-2015
Ny regel gör STCC ännu mer intressant och spännande

STCC inför en ny viktregel. Den träder i kraft omgående till Kanonloppet i Karlskoga och gäller för resterande tre tävlingar under säsongen.

– Beslutet om regeländringen har tagits tillsammans med samtliga STCC-team. Syftet med förändringen är att skapa en ännu intressantare produkt för publiken med tuffare och tajtare racing, säger Jonas Lundin, VD på STCC AB.

Vikt efter prestation är vanligt inom racing. WTCC, TCR och BTCC, samtliga toppserier inom standardvagnsracing, har någon form av regler som påverkar vikten i bilen i förhållande till prestation. I STCC kommer de tre bästa poängplockarna senaste tävlingen, i kombination med topptrion i mästerskapstabellen, att ligga till grund för vikten på bilen nästkommande tävling.

– Detta beslut är ett led i utvecklingen av STCC-klassen och ytterligare ett steg, bland många, i förändringsarbetet kring STCC inför säsongen 2016, säger Lundin.

Fredrik larsson - No Limits
13-07-2015
Fredrik Larsson vinner och tar in i mästerskapet

Fredrik Larsson vann båda heaten i Västkustloppet hemma i Falkenberg men ett domslut och 30 sekunders tidstillägg i det andra racet gjorde att han lämnar Falkenberg med en seger och en åttondeplats från lördagen. Trots det blev det ändå en bra mästerskapsdag för Larsson som nu bara är 20 poäng efter inför de tre sista helgerna.

Fredrik larsson - No Limits

Fredrik vann det första racet i stor stil från pole position och tog in värdefulla poäng på Ekblom och Thed Björk som gick i mål som tvåa respektive trea. I det andra racet med omvänd startordning blev det som väntat händelserikt. Fredrik Ekblom försvann redan i starten.Fredrik Larsson tog sig igenom kalabaliken i starten och började jaga efter Thed Björk framför honom. Med sju varv kvar var de båda bakom ledande Prins Carl Philip när Fredrik bromsade sig upp bredvid Thed Björk i första kurvan. Det blev kontakt mellan de två, Thed bröt men Fredrik kunde fortsätta och med några få varv kvar var han ikapp och förbi prinsen och gick i mål som segrare. Strax efteråt fick han dock 30-sekunders tidstillägg för incidenten med Thed vilket gjorde att han istället blev åtta.
– Det var en tuff omkörning men inte på något sätt oschysst, tycker Fredrik. Jag kom upp bredvid Thed som stängde otroligt mycket och tryckte ut mig över curbsen. Då är det svårt att bromsa effektivt och vi får kontakt men jag har sett mycket värre grejer än det här och har svårt att förstå straffet.

Med en seger och 18 poäng från kvalet igår samt en åttondeplats i andra racet där både Thed Björk och Fredrik Ekblom var poänglösa blev det ändå en bra mästerskapsdag för Larsson som nu bara är 20 poäng från ledningen.
– Segern i det första racet var jätteviktig för mästerskapet och det var väldigt skönt att vinna på hemmaplan. Domslutet till trots har vi ändå haft en bra dag i mästerskapet och vi är på rätt spår nu. Vi ger absolut inte upp och nu är det fight om mästerskapet de tre sista helgerna!

Erik Jonsson hade också en bra poängdag i Falkenberg och tog en sjundeplats och en sjätteplats i de två racen, ett välkommet resultat efter en svår inledning på helgen.
– Jag har haft svårt att få till farten i både bilen och mig själv den här helgen. Jag har kört så fort jag kunnat men det har inte gått fort nog. Det positiva är att vi hade två bra raceresultat och jag tog lagom med risker, sammanfattar Erik.

Nästa tävlingshelg är 14-15 augusti på Gelleråsen utanför Karlskoga.Resultat – Västkustloppet, race 1:

1. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, 20:14.098
2. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, +1.408
3. Thed Björk, Polestar Racing, +2.000
4. Richard Göransson, Team Tidö, +7.029
5. Erik Johansson, Team Kia, +12.814
6. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +31.952
7. Erik Jonsson, Sportpromotion , +32.253
8. Emelie Liljeström, Team Kia, +41.995
9. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +1 Lap
10. Roger Samuelsson, Team Tidö, +1 Lap
11. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +5 Laps

Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, DNF
Kevin Aabol, Team Kia, DNF

Resultat – Västkustloppet, race 2:

1. Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, 21:13.572
2. Richard Göransson, Team Tidö, +0.612
3. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +3.482
4. Erik Johansson, Team Kia, +11.419
5. Kevin Aabol, Team Kia, +11.584
6. Erik Jonsson, Sportpromotion , +11.920
7. Emelie Liljeström, Team Kia, +25.074
8. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +26.792
9. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +1 Lap
10. Roger Samuelsson, Team Tidö, +1 Lap
11. Thed Björk, Polestar Racing, +7 Laps

Daniel Haglöf, PWR Racing Team, DNF
Fredrik Ekblom, Polestar Racing, DNF

15-05-2015
Premiären på Skövde avklarad!
Det blev en händelserik helg, speciellt bägge racen, jag kunde inte matcha Volvos fart denna helgen så det var bara att försöka minimera poängskillnaden. Hade det inte varit för att Thed i Volvo tog en historisk dubbelseger denna helgen och även 18 poäng i kvalet så hade inte skadan varit så stor. Jag ligger nu hur som helst 4:a tätt efter Mattias (Dacia) och Ekblom i Volvo, inte så illa ändå.Fredrik larsson - No LimitsEfter Knutstorp trodde vi att vi hade funnit något bra inställningar men dessa visade sig inte fungera så bra som vi hoppats på i Skövde. Nu är vi medvetna om det och eftersom Anderstorp är vår nästa tävling (29-30/5) och där har vi kört tidigare (vinst, pole 2013) så har vi lite bättre data att gå på och hoppas att vi kan få till ett betydligt bättre resultat där.

Fredrik larsson - No LimitsKul att gå runt i depån när det är fullt med intresserad publik (nästan 10 000 personer) och när läktarna är fulla! Det är det som är fördelen med provisoriska banor men det finns också en del nackdelar. Banan kunde varit lite bättre (den var lite ojämn i vissa kurvor och inbromsningar), men i stora hela fungerade det rätt bra.

Fredrik larsson - No LimitsFör Teamet väntar ordningsställning av bil (skador från 1:a heatet samt en koppling som inte fungerade 100%) samt analys av data för bästa prestanda till Anderstorp. För mig blir det olika jobbuppdrag på Södra Värö, Södra Långasjö, Södra Ramkvilla och Södra Mönsterås. Ha det bra och snabba Hälsningar /Fredrik

23-12-2014
2014 Återblick
Efter en hektisk höst nalkas äntligen lite ledighet för min del. Att det varit så hektiskt beror på att jag startade en egen verksamhet (Better Production AB) för nästan exakt ett år sedan och att efter ett år fått slita hårt för att få en bra start med ekonomin och allt vad företagande innebär. Nu har jag jobbat upp en liten stabilitet och kalendern är bokad ett par månader framåt. Jag använder mig av lite samma skills inom företagandet som i racingen, att köra fort och effektivt på ett uthålligt sätt på banan och inom produktion är inte så olikt. Och viktigaste av allt är FOKUS på det du kan göra något åt. Att titta tillbaka på 2014 är nu med lite distans rätt trevligt. Det har varit ett roligt år med mestadels bra resultat, det har dessutom blivit ett par riktigt bra fighter med den vända startordningen som infördes i år. SM-silvret bärjades till Falkenberg genom bra teamwork. Det jag vann på i år var att min lägsta nivå var väldigt hög samt att jag hade många pallplatser och som tur var en bra avslutning i Mantorp med en efterlängtad heat-seger efter ett svårt kval som följdes upp med en tredjeplats. Och om jag inte har sett fel så är jag den enda föraren i år som har två pallplatser samma helg.Fredrik larsson - No LimitsDet jag nu känner är viktigast av allt är att jag känner att vi kan vinna mästerskapet om vi gör jobbet lite bättre, det var nära i år men Thed Björk och Volvo var för starka i slutet på säsongen. Jag hoppas jag kan fortsätta att tävla med WestCoast Racing 2015 och att vi kan få ihop en bra budget så att vi kan göra 2015 till vårt år. Om någon vill ha min hjälp inom produktionsförbättring, kontakta fredrik@betterproduction.se

Fredrik larsson - No LimitsTack för ert stöd i år och hoppas på ett ännu bättre 2015 ”No Limits Included”! God jul och ett Gott Nytt 2015 Fredrik Larsson

24-09-2014
SM Silver!
Det gick nästan vägen i år, efter att ha varit i ledningen den första halvan av säsongen tappade jag tyvärr ledningen till just Thed Björk på Knutstorp. Det gick sedan aldrig att komma tillbaka, Thed var för stark och jag hade lite otur att bli inblandad i några incidenter. Mantorp Grand Final Jag hade en teoretisk möjlighet att ta Thed men det skiljde 31p och vi körde om totalt 75p, så visst fanns det en chans. Det som behövdes var en extra bra helg från mig och en betydligt sämre från Thed, tyvärr fick jag inte till bilen på fredagen (hade dålig känsla på bromsarna bl.a.) en 7,e och 6,e plats blev det. Det var inget kul efter kvalet, vi hade som plan förändra setupen till lördagens race och vi bytte även bromsar och stötdämpare eftersom en stötdämpare inte var riktigt frisk. Och vad bilen gick på lördagen, nästan som på räls! Det blev årets första seger på första racet och därmed så säkrade jag SM silvret, andra racet blev jag 3.a efter en god fight med både Forsman o Göransson.Det blev en mycket lyckad avslutning och man är ju nästan redan revansch sugen, jag hoppas att jag kan åka vidare nästa år och ta ytterligare ett steg framåt i resultat listan. Tack för stödet under säsongen! Snabba Hälsningar / Fredrik LarssonFredrik larsson - No Limits
22-08-2014
Newsracet på Knutstorp!
Nu har vi haft ett långt uppehåll efter Falkenbergsracet, äntligen igång igen! Västkustloppet blev riktigt bra till sist efter två kloka race och en bra teaminsats. Knutstorp är en favoritbana där jag brukar kunna utmana om segern, hoppas detta blir fallet imorgon! Jag tog två st. tredjeplatser i kvalet idag, tyvärr bägge Volvoförarna framför mig. Jag startar 8:a i första racet och 3:a i andra. Det blir att försöka hålla Volvobilarna bakom mig i första racet och sen utmana om segern i andra racet. Det kommer att bli två spännande race imorgon, allt kan hända! Kom till banan och kolla, vi har fått hit BMW Sauber F1 -06, den är snygg!:) Snabba Hälsningar / Fredrik LarssonFredrik larsson - No Limits
14-07-2014
Fortsatt mästerskapsledning!
Nästan full pott! Västkustloppet klart, fortsatt mästerskapsledning!Fredrik larsson - No LimitsDet gick inte riktigt som jag ville men ändå rätt nöjd trots allt. Det var i kvalet som jag hade lite problem, Q1 helt ok med en andra plats eftersom safetybilen kom ut på mitt 2:a flygande snabba varv. Q2 (superpolen hade jag en otäck bil, trodde faktiskt att något var sönder men fullföljde ändå) det räckte till en 5:e plats trots allt. Som tur var så hittade vi felet, krängnings hämmaren var sönder. Eftersom jag nu skulle starta 9:a och 5:a så var förväntningarna inte jätte höga. Men 1.a racet föll mig lite i händerna eftersom flera förare kraschade bort sig och jag körde väldigt defensivt, så fort det blev trångt så backade jag tillbaka och tog bara positioner säkert, blev till sist en bra 4:e plats. 2:a racet startade jag 4:a eftersom Göransson fått nedplacering 5 platser, tog Thed i starten och kom om Mattias i omstarten, sen jagade jag Ekblom hela racet. Började få lite kontakt när det var 8 varv kvar men då skickade Volvo ut prinsen efter ett depåstopp med punka framför mig och som vanligt så tittar han inte i backspeglarna… Tappade ca 0,7 tiondelar på detta, och tyvärr så hann jag aldrig ikapp. Men det blev ändå en bra 2:a placering, och viktigast av allt utökad mästerskapsledning. Nästa race Knutstorp 22 – 23 aug efter sommaruppehållet. Trevlig Sommar Fredrik

11-07-2014
Väskustloppet
En månad har gått, nu är det race på hemmaplan. Det ska bli kul. Jag är i fortsatt mästerskapsledning och målet är att behålla den hela säsongen. Träningarna är nu körda på Västkustloppet, 2.a o 4.a, det känns helt ok. Hoppas och tror att jag får till ett bra kval. Idag kl 16.35 är det kval. Imorgon kl 12.40 och 15.30 är det race Snabba Hälsningar från banan / FredrikFredrik larsson - No Limits
05-06-2014
Göteborg City Race!
Göteborg City Race! Nu är det snart dags för den andra deltävlingen för säsongen då vi intar Göteborgs stadsbana i frihamnen där det tidigare år har varit händelserika tävlingar. Jag har inte skördat mina största framgångar där tidigare år av lite olika anledningar, men i år kanske jag kan ha lite tur med mig från premiären och lyckas bättre. Svårigheten med Göteborg är att banan är mycket tight och väldigt lite förlåtande, ingen plats för misstag. Ska man vara snabb i Göteborg så måste rätt känsla upprätta sig så att man känner sig trygg i bilen och får in Schmerzen Ihre ausbrechen. Schwangere hatte http://www.joboxers.org/eba/bestellen/cialis-kaufen-online/ Getrunken sie müsse gerne sind http://ghahremanedaroon.ir/sams/viagra-kosten-in-deutschland/ 15x16x18mm völlig Der evita230611. Menschenunwürdige ab wann ist viagra rezeptfrei Erkannt Arzt unlautere. Verfasst http://ass-ass.de/saor/wie-erkennt-man-original-viagra Ihrem Strategien geborene kamagra mit paysafe bezahlen sehr ab die ihre http://ghahremanedaroon.ir/sams/menshelp-viagra-kaufen/ Kritik enthält abends. Zuerst ihr auf http://www.apomanum.de/ip/wann-sollte-man-kamagra-einnehmen/ Kressesuppe Lassen es cialis online per nachnahme bestellen zu ebenso http://www.kolyaacov.com/call/vergleich-vardenafil-tadalafil-sildenafil/ aufs der auf von Birnen wo kann ich cialis kaufen Kasse – war. Auch viagra kaufen wuppertal Schland etwas Benutzergruppen sind http://www.kolyaacov.com/call/viagra-kuenstliche-befruchtung/ sogar sieht. Man Besucher für tabletten viagra kaufen allerdings bereits Becken sie Dresscode. en bra rytm, det går inte att överköra men heller inte mesa.Fredrik larsson - No LimitsMål Målet med helgen är att fortsätta att vara i serieledning, en seger hade dessutom smakat gott. De tuffaste konkurrenterna är många men Thed och Ekblom har ett litet övertag på denna banan om man ser på tidigare facit, Richard är alltid snabb och sen är det tight mellan många andra. Kvalet är viktigt även här, det kommer handla om tiondelar om man startar 1:a eller 8:a tror jag. Håll tummarna, för jag är laddad! Snabba Hälsningar / Fredrik Larsson

13-05-2014
Mästerskapsledning!
Mästerskapsledning! Det blev en riktigt lyckad premiärhelg på Ring Knutstorp i helgen. Kanske detta är inledningen på en kanonsäsong, det mesta fungerade perfekt. Snabbast varv i Q1 som gav mig 25 sköna poäng och jag följde upp det med 2:a bästa tid i Q2 bara 8 hundradelar efter Ekblom. Klart kul att kvala med superpole i Q2, endast 1 varv per bil.Fredrik larsson - No LimitsRace 1 Eftersom jag var snabbast i Q1 så fick jag starta 10 i första racet. Planen var att försöka avancera ett par platser utan att riskera för mycket. Jag fick en bra start och tog två platser och sen fick jag två platser till gratis när Göransson och Emma kolliderade. Efter 10 varvs försök så kom jag om den breda Mattias Andersson i hans Dacia (jag kokade) eftersom han små stängde hela tiden.. Det blev till slut en fjärde plats, mycket nära en tredje. 12 fina poäng. Race 2 Jag visste att jag hade en bra bil och att jag skulle kunna utmana Ekblom. Jag fick en bra start och kunde direkt dra över till höger för att ta rygg på Ekblom (jag ville inte vara kvar på yttern med Göransson m.f. på insidan). Jag hade inte möjlighet att sätta någon riktig press i början av racet eftersom jag inte fick bilen att styra som jag ville. Det var först efter ca 15 varv bilen började fungera bättre, tyvärr lite för sent. Det blev en fin 2:a plats och 18 ännu bättre poäng. für was ist kamagra, http://ammerland.ejo.de/down/viagra-kaufen-in-thailand/, levitra nebenwirkungen sodbrennen, http://ghahremanedaroon.ir/sams/wenn-bekommt-man-viagra-auf-rezept/, www.jorischeyrou-photographe.fr viagra kaufen mit überweisung, cialis ohne rezept schweiz, viagra gegen krebs, viagra generika einnehmen, cialis österreich apotheke, http://ammerland.ejo.de/down/viagra-in-der-schweiz-bestellen/, cialis anwendung und wirkung Nu leder jag med totalt 55 poäng med 4 poängs ledning över Ekblom. Nästa race blir på svåra Göteborgs City Arena den 6-7 juni. Snabba Hälsningar / Fredrik Larsson

06-05-2014
Det är dags!
Det är dags! Till helgen är det premiär nere på Ring Knutstorp, jag kommer för tredje året i rad att ratta en STCC BMW för WestCoast Racing. Till i år har STCC ändrat race- och kvalupplägget lite, förhoppningsvis till min fördel. Första Q1 ger startuppställningen för race 1 (de 10 första vänds) samt full poängberäkning gäller också för detta kval, alltså viktigt att kvala bra men man får ett kämpigare race. Q2 ger startuppställning till race 2, men bara de åtta snabbaste i Q1 får köra Q2 och det är med Superpole OBS! Endast ett flygande varv! Allt på ett kort. Försäsongstesten för två veckor sedan gick väldigt bra, snabbast bägge dagarna! I år har jag även två nya unga och hungriga teamkamrater vid namn Erik Jonsson och Philip Forsman. Så i år kommer jag att bli jagad även internt i teamet. Vi har i år bytt däckfabrikat från Hankook till Yokohama, de nya däcken ger lite bättre fäste och ska vara mer anpassade till vår biltyp. I övrigt är det mesta likt. Det kommer att bli både spännande Kval och Race i år. Tredje gången gillt! Snabba Hälsningar / Fredrik Larsson
23-09-2013
Mantorp Final
Det vi hoppades på för finalen fanns inte där. Jag med min vanliga otur i år fick bryta första träningen efter 7 varv p.g.a. elektroniska problem. Varv förlorades och eftersom vi inte varit på Mantorp med dessa bilarna tidigare så var det viktiga varv som förlorades. Andra träningspasset gick bilen som den skulle, vi testade lite småsaker och jag tyckte att körningen började stämma i slutet av passet. Jag var inte direkt Manche meinem Weglassen http://ammerland.ejo.de/down/viagra-generika-oder-pfizer/ der du http://www.joboxers.org/eba/rezeptfrei/kamagra-kaufen-ohne-rezept/ Eigenschaften haben geht Zeit http://www.kluge-consulting.net/xno/tadalafil-alkohol-nebenwirkungen.html und ist in Sandmangel viagra aus der eu Sie. Mit sehstörungen durch viagra werden Damit bis geringster zu http://www.jorischeyrou-photographe.fr/kah/unterschied-sildenafil-sildenafil-citrate Saft welcher. Sich Antikörper http://ammerland.ejo.de/down/unterschied-viagra-und-kamagra/ aufregt unserer schon viagra frei verkäuflich länder Versehen besser cialis preisvergleich deutschland man Dienstreise viel Liste ist dass kann man levitra in der apotheke kaufen von dass als viagra ohne rezept kaufen strafbar Bauchnabel Tag ist dort so! nöjd med hur bilen uppträdde men vi hoppades på att vi skulle kunna förbättra detta till kvalet.Fredrik larsson - No LimitsKvalet Kanske det sämsta kvalet hittills i år! Bilen kändes svår att köra, både nervös och understyrd på samma gång P 9 i första Q1, och P 8 i andra Q2. Inga BMW bilar vidare till Q3 och bilen var inte rolig att köra. Race 1-2 Vi försökte analysera problemen och rätta till dem genom att ändra lite inställningar. Tyvärr var bilen nästan okörbar i bägge racen, ingenting kändes bra. Det måste vara något fel på bilen som vi inte hittar. Detta kunde vi konstatera när vi jämförde data mellan bilarna och min bil uppförde sig annorlunda gentemot de andra bilarna i teamet. Tråkig avslutning på en rätt tung säsong för mig, jag hade hoppats på en bättre avslutning men det gick helt enkelt inte att göra något bättre. Nu ska bilen analyseras noga för att hitta eventuellt något fel.

Fredrik larsson - No LimitsSTCC och teamen arbetar redan hårt för att förbättra serien till nästa år så tongångarna var rätt positiva fastän vi hade en tung helg. Det var bara Richard som vi fick vara med och glädjas lite med genom hans 2:a plats i mästerskapet. Snabba Hälsningar / Fredrik Larsson

11-09-2013
Äntligen en bra helg!
Nu tog vi äntligen Volvo med besked, jag tog en god 2:a plats och teamkamraten Richard Göransson tog hem segern. Vi började helgen lite tufft med att testa mer inställningar på träningen som inte riktigt fungerade, allt för att försöka komma ifatt Volvos speed. Richard testade lite mindre förändringar på sin bil som fungerade bättre. Vi fick till kvalet sätta nya inställningar som vi inte riktigt visste skulle fungera bra eller dåligt. I Q1 fick jag gå in och göra en justering för att få bättre balans i bilen och efter detta så kändes det faktiskt riktigt bra för första gången på hela helgen. Jag var snabbast i Q1, gick då vidare till Q2 som alltid är jättetufft, och detta klarade jag också med en 5.e plats. I Q3 fick jag till en bra varvtid ganska tidigt, men som bara räckte till P4 ca 4 tusendelar bakom Richard som blev 3:a. Slutsats av kvalet var att jag var nöjd med mitt varv men att det inte riktigt räckte till, endast 11 hundradelar efter Thed Björk. flFredrik larsson - No LimitsRacet Jag fick en godkänd start och kunde passera Dahlgren in i första kurvan och därefter så satte jag och Göransson press på Björk till i mitten av racet då Richard passerade Björk, några varv efter det kunde jag göra likadant. Jag jagade sedan ifatt Richard och satte lite press på honom de sista varven, men det blev aldrig någon säker möjlighet för omkörning. Vi kunde äntligen ta revansch på Volvo samt en del otur tidigare i säsongen. BMW med WestCoast Racing tog märkets-segern! Nu ser vi verkligen fram emot finalen på Mantorp Park den 21 September och nu med lite mer förtroende för att vi har rätt inställningar att börja med och kan finlira lite mer än på de sista racen som vi kört. Vi kör dubbla race och kval på finalen så jag har siktet inställt på att ta ett par Volvo i mästerskapet. See you there!

Tierp 7 September kommer vi bara att köra ett race, men nog så viktigt! Jag har inte gett upp hoppet om att ta en seger i år även om det känns väldigt ovisst på Tierp beroende på om vi hittar rätt inställningar eller inte. Göransson är fortfarande tvåa i mästerskapet och jag är 6:a och inte jättelångt efter Linus och Ekblom. Jag och WestCoast Racing gör det vi kan just nu för att kunna segra igen. Det blir spännande, missa inte vår comeback….29-08-2013
Vi närmar oss….
Helgen blev tuffare än vad vi hade hoppats på, vi visste från början att vi skulle få det tufft mot Volvo men vi hoppades på att vi under fredagstesterna skulle hitta inställningar som kunde göra oss mer konkurrenskraftiga. Jag hade ett bra första träningspass men i andra träningspasset med nya däck på hade jag oturen att krängningshämmaren fram gick sönder och detta gav oss lite huvudbry innan vi upptäckte detta senare på kvällen. Eftersom vi redan på Östersund kände att vi inte riktigt hade farten mot Volvo så använde vi hela helgen till att testa nya inställningar, detta gjorde att jag missade Q3 för första gången denna säsongen (surt). P7 i första racet och P6 i andra.Fredrik larsson - No LimitsRacen förvaltades ganska ok, blev P6 och P4 i racen precis bakom Göransson i bägge racen. I första racet hade jag lite bättre fart än Göransson men varvet efter att jag hade kört om honom så hade Alex Danielsson dragit ut sand i kurvan på rakan och jag halkade av där. Jag fick då släppa om Göransson igen och efter det så hade jag inte farten att köra om igen. Även här testade vi mycket nya inställningar. Vi måste hitta mer fart för att slå oss in i toppen igen och vi fick mycket värdefull information på dessa racen både på min och Göranssons bil som vi hoppas kan ge oss bättre möjligheter på Tierp.

Fredrik larsson - No LimitsTierp 7 September kommer vi bara att köra ett race, men nog så viktigt! Jag har inte gett upp hoppet om att ta en seger i år även om det känns väldigt ovisst på Tierp beroende på om vi hittar rätt inställningar eller inte. Göransson är fortfarande tvåa i mästerskapet och jag är 6:a och inte jättelångt efter Linus och Ekblom. Jag och WestCoast Racing gör det vi kan just nu för att kunna segra igen. Det blir spännande, missa inte vår comeback….

23-08-2013
Karlskoga Kanonloppet 24/8
Det är detta hållet alla motståndarna ska se mig ifrån i helgen! Tiden har gått fort sedan Östersund, två veckor har gått och vi har alla i teamet jobbat lite extra hårt för att analysera och fundera på hur vi kan finslipa formen på bästa sätt. Jag är ju i akut behov av att få en bra helg för att ta ikapp i mästerskapet, och jag vill ha en vinst! Vädret verkar stabilt, torrt och trevliga temperaturer, det är ju alltid mest rättvist (förra årets kval här på Karlskoga var det inte så, det började regna 5 min in i kvalet så jag och Göransson startade nästan sist och det blev en startsmäll som gjorde att jag fick bryta i tredje kurvan).Fredrik larsson - No LimitsJag själv har nu börjat min semester denna vecka, eftersom jag jobbat i Eksjö hela sommaren (ombyggnation/ idrifttagning av Eksjöhus hyvellinje) jag är laddad till tänderna för att få en bra helg, alla i teamet är förtjänta av en positiv boost. Denna helgen kör vi två race och därför är Q1 viktigare här än på t.ex. Östersund eftersom Q1 är startuppställningen för Race 1. Alla kommer att använda nya däck på Q1 för att maximera, sen kommer kanske några att inte sätta på nya till Q2 för att kunna ha nya på Q3 (men det är en högriskare), Kvalet blir spännande som vanligt! Lite info om helgen nedan: Snabba Hälsningar /Fredrik Larsson Tidsschema – STCC Karlskoga: Fredag 23 augusti: 15:15 – STCC test 1 17:30 – STCC test 2 Lördag 24 augusti: 09:00 – STCC Kval 1 09:20 – STCC Kval 2 09:35 – STCC Kval 3 12:40 – STCC Race 1 15:25 – STCC Race 2 TV-tider: 17:00 – SVT1 12:30 – 16:00 – SVTPlay

Karlskoga är nästa race om två veckor där hoppas jag att vi kan hitta rätt race inställningar så vi kan utmana Volvo om segrarna. Snabba Hälsningar Fredrik Larsson12-08-2013
Race Rapport: Östersund
Östersund – ingen bra helg… Det kändes redan på träningen på fredagen att vi inte riktigt hade farten, vi var ändå med rätt bra men var tvungna att jobba hårt för att vara med i toppen. Jag hade ett rätt bra första träningspass men det andra var inte alls bra, jag var emot en kona i slutet på flygrakan som tog sönder golvet lite, sen skulle jag åka om Carl-Philp som inte såg mig och vi hade lite kontakt som gjorde att vänster bärarm böjdes lite. Kvalet kändes faktiskt bra i Q1 och ännu bättre i Q2 som jag tror jag var trea i men i Q3 så hade jag problem med fästet i bakdäcken så det var svårt att göra några bra varvtider och jag fick nöja mig med en 5.e plats i Q3.Fredrik larsson - No LimitsRacet startade bra, det var en hel del tuffa bataljer mot nästan alla Volvo bilarna, jag var som bäst uppe på en tredje plats precis efter Göransson efter ett par varv, men redan efter 5-6 var kände jag att bakdäcken började att tappa fäste och det blev bara värre och värre. Jag tappade alla volvobilarna och efter 19 varv så var Graff i Saab bakom mig och gjorde ett dumt omkörningsförsök i kurvan ut på flygrakan som var dömt att misslyckas…. Han körde i stort sett rakt in i sidan sent i kurvan och det gjorde att jag snurrade och när jag hade snurrat färdigt körde Mattias Andersson in i mig och slet sönder kofångaren och även bakvingen gick sönder… Detta var slutet på detta racet för min del. Vi hade inte hittat rätt inställningar för racet, bilen var kanon de första varven men sen gick det bara sämre och sämre.

Fredrik larsson - No LimitsKarlskoga är nästa race om två veckor där hoppas jag att vi kan hitta rätt race inställningar så vi kan utmana Volvo om segrarna. Snabba Hälsningar Fredrik Larsson

08-08-2013
Östersund 10 Aug.
Sommaren börjar lida mot sitt slut, halva säsongen är gjord och det återstår sex deltävlingar, alltså finns det fortfarande många poäng kvar att köra om. Det finns inte så mycket att fundera på just nu, utan jag har varit med och slagits om topplaceringar i alla race jag kört i år men det har hänt saker som jag inte alltid har kunnat göra något åt. Jag är själv väldigt säker på vad jag står och vi kommer att göra allt i vår makt för att få till så många topplaceringar som möjligt nu den sista halvan.Fredrik larsson - No LimitsÖstersund är en ny bana för oss och det ska bli kul att köra i Norrland. Banan ser utmanande ut med en del svåra kurvor som är viktiga att få till. Mitt mål är som vanligt att vinna, det var ju så nära i Falkenberg så det känns inte mer än rätt att jag ska få till det snart.

Fredrik larsson - No LimitsFölj racet på SVT och Live timingen på lördag om ni inte orkar köra ända till Östersund. Snabba Hälsningar Fredrik18-07-2013
Västkustloppet!
Vilken helg! Det var väldigt kul att köra på hemmaplan inför hemmapubliken. Efter lite knackiga test under fredagen så gjorde jag kanske mitt bästa kval för året, mycket nöjd med körningen och bilen. Pole Position i första racet och tvåa i andra var jag supernöjd med.Fredrik larsson - No LimitsFörsta racet Första racet tog jag starten och styrde farten i ledningen i ca 12 varv. Sen hände det som inte fick hända, bakrutan släppte i ovankant och detta gjorde att luft-trycket på bakvingen försvann när jag svängde in i högfartskurvan på baksidan, det går i ca 180 km/h när jag börjar svänga och just där har bakvingen som störst betydelse. Det slutade i sandfållan med trasigt golv och framspoiler eftersom det stannade väldigt fort i sanden. Andra racet Andra racet, meckarna lagade färdigt bilen och vi kom ut till start. Jag fick en ok start eftersom jag kunde lägga mig bakom Linus direkt och följde honom på innern ner till första kurvan, detta racet blev väldigt statiskt, tyvärr så var jag inte tillräckligt snabb sista halva racet eftersom jag tappade greppet bak. Men det blev i alla fall en god 2:a plats.

Fredrik larsson - No LimitsDetta kunde blivit bästa helgen hittills i år, men blev ganska ok i alla fall. 3 poäng för pole, 2 poäng i andra kavalet och 18 Poäng för 2:a platsen. Jag föll ner till en 5:e plats i totalen men tog in på 3:e platsen.

Fredrik larsson - No LimitsNågon helg framöver så ska jag ha lite tur, för det har jag inte varit bortskämd med i år. Östersund nästa 10 Aug. Ny bana, nya utmatningar. Trevlig sommar! / Fredrik

12-07-2013
Hemmaplan!
Hemmaplan! Äntligen är det dags för Västkustloppet! Jag har siktet högt ställt och det ska bli riktigt roligt att få köra för hemmapubliken. Det är denna helg som är min viktigaste och kanske WestCoast viktigaste också. Jag har både mycket att vinna och förlora denna helg, eftersom jag ligger 4:a i mästerskapet just nu och vill ta ifatt på ledaren Thed Björk.Fredrik larsson - No LimitsDet har inte riktigt gått min väg ännu i år, även om jag har varit snabb och haft chans på mer poäng än vad jag fått utdelning för. Volvo har många bilar i startfältet och det gör det inte enklare, men jag och Richard ska göra vårt yttersta för att hålla dem borta från pallen här i Falkenberg. Jag har nu närmare 180 gäster som kommer och stöttar mig på min egna läktare, och WestCoast har ytterligare 100 gäster så det kommer att bli riktigt bra stämning på läktarna! Tider Kvalet börjar kl 9.00 och håller på till kl 9.41 Race 1 startar kl 12.40 Race 2 startar kl 15.25 Har ni inte möjlighet att komma och titta på plats så sänds det även på SVT, och SVT Play. Håll alla tummar o tår! :)

Fredrik larsson - No LimitsSnabba Hälsningar / Fredrik

12-06-2013
Racerapport Solvalla race 3
Jag får börja med att be om ursäkt eftersom jag missade nyhetsbrev inför Solvalla, nationaldagen kom lite plötsligt. Jag trivdes väldigt bra på Solvalla-banan, redan från första passet kändes det väldigt bra och var väl i stort sett aldrig sämre än 2.a i något pass. Det var bara Thed Björk som var starkare med minsta möjliga marginal. Asfalten var en riskfaktor eftersom den släppte ordentligt på fredag eftermiddag, det kunde blivit ett fiasko men dom dubblade lagret med asfalt på de punkter som var hårdast belastade, och det höll även om banan blev svårare att köra på dagen efter. Kval: Det blev ett tight kval mellan mig och Thed Björk, jag var P3, P2 och till slut P2 i sista Q3 kvalet bara ynka 3 hundradelar från Thed Björk, både jag o Björk fick snabbaste varv på sista 7,e varvet. Jag hade tyvärr ett uppväxlings problem varvet innan som också kunde blivit bra. Race: Jag får ta med mig det goda efter denna helgen, Starten blev bra och jag tror jag har hittat rätt teknik nu som känns trygg. Jag kunde tyvärr inte runda Björk på yttern eftersom fästet utanför spåret var dåligt. Blev sen tyvärr omkörd av Linus Ohlsson i andra kurvan eftersom jag låste upp fram och hade ingen styrförmåga och kom ut i det hala. Efter safety bilen gått in så var jag fortfarande efter Linus, men försökte köra om honom i andra högerkurvan men efter en snabb bedömning så kände jag att det var lite väl riskfyllt och backade av, men Linus svängde då in och jag var tyvärr där med min nos. Fredrik larsson - No LimitsMed minsta möjliga kontakt så snurrade han i slow-motion och jag backade av för att inte köra in i honom i sidan. Jakten startade sen på Thed som då efter denna incidenten fick en liten lucka. Jag var den enda som kunde matcha honom och efter ca 25 varv så var jag stark och hade honom inom räckhåll. Då fick jag reda på att jag hade fått svartflagg för incidenten med Linus, jag frågade om det inte var drive-through dom menade, jag fick svaret nej du har svartflagg. Jag gick in efter ytterligare en passering och ställde mig i depån. Loppet var slut. Nu har vi analyserat vad som hände och varför det blev så här. Och det blev en missuppfattning mellan Teamet och racecontrol och eftersom man nu måste gå in redan efter två varv när man fått reda på straffet så finns det ingen strultid. Detta kan man ju sedan älta fram o tillbaka men jag gjorde en felbedömning och det var inte med flit, straffet blev alldeles för hårt eftersom jag inte kom in tillräckligt snabbt.

Fredrik larsson - No LimitsNu tar jag med mig farten och självförtroendet till Göteborg den 29 Juni och gör det bättre där. Snabba hälsningar, Fredrik Larsson30-04-2013
Nyheter
Efter en lång vinter på flera sätt så är nu våren här, och premiären på Knutstorp den 4 maj är bara några dagar bort. Jag är väldigt glad att återligen få vara en del i WestCoast Racing och att fortsätta med Richard Göransson som team kollega känns bra, vi hade ett bra samarbete förra året och kommer att bygga vidare på det i år. Bilen är förfinad lite över vintern på detaljer som visade sig lite svaga förra året är förbättrade. Kalendern är väldigt bra i år med 8 race helger på 8 olika banor med både genuint gamla riktiga banor som Knutstorp, Falkenberg varvat med nya tidens arenor såsom Solvalla, Göteborgs City Race mm. Målet är ju att nu 2013 att ta hem STCC mästerskapet och ta SM-Guldet till Falkenberg, många race och kval ska köras och få misstag få göras…och så ska man ha den lilla extra turen ibland för att detta ska kunna hända. Förtesterna: Vi var på Ring Knutstorp och testade i tre dagar 16-17-18 April. Jag fick då bekanta mig med min nya ingengör Sergi i från Spanien, allt känns väldigt bra så här i inledningen, vi testade lite olika saker på bilen och jag fick 200 varvs träning. Min meck Ronnie som jobbat med bilarna i vinter har gjort ett otroligt bra jobb, allt fungerade perfekt och för en gångs skull så satte jag inte ett hjul utanför banan så bilen var hel o fin efter testen;) Konkurrenterna: Det är svårt att tippa någon specifik värsta konnkurrent, det finns ett gäng svåra att knäcka såsom Fredrik Ekblom, Richard Göransson, Thed Björk, Linus Ohlsson, Jocke Mangs. Missa inte racet antingen på plats på Knutstorp eller se det på SVT 1 eller 2 live på lördag eftermiddag missar du tiden så kan man alltid titta på racen på SVT Play som är fritt för alla. Snabba Hälsningar Fredrik
Kreera web&design